Centrum pomoci

Kura na cibuli

Suroviny:

4 polovice kuracích pŕs, 2 - 3 cibule, 1 strúčik cesnaku, 3 lyžice masla, majoránka alebo tymian, sušená červená paprika, 4 lyžice suchého bieleho vína alebo vermútu, 3 lyžice kyslej smotany, nadrobno nakrájaný petržlen alebo kôpor, soľ, čierne korenie

Príprava:

Cibuľu a cesnak nakrájajte a dajte do žiaruvzdornej misky. Maslo zmiešajte s korením a bylinkami a potrite ním mäso.

Kuracie prsia poskladajte do rohov misky, nastavte rúru na maximálny výkon a nechajte ich odkryté piecť počas 10 minút, potom mäso už neobracajte a preneste ho na tanier. K cibuli prilejte víno, zamiešajte a varte na maximálny výkon 3 minúty.

Do misky s cibuľou vložte kura, prikryte ho potravinovou fólií (určenou pre mikrovlnné rúry) a varte na rovnakom stupni výkonu ďalších 10 minút, potom dajte na predhriaty servírovací tanier. Kyslú smotanu premiešajte s cibuľou, varte 2 minúty. Omáčkou polejte mäso a posypte kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

Podávajte s čerstvým zeleninovým šalátom a zemiakovou kašou.