Centrum pomoci

Nadýchaný tvarohový koláč bez pečenia

Suroviny:

  • korpus z  piškótového cesta pečeného z dvoch vajec alebo balíčka pozdĺžnych piškót
  • tortová forma s priemerom 22 cm
  • ½ l  plnotučnej šľahačky (30% alebo 36%)
  • 1 pohár práškového alebo kryštálového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 20 g  želatíny
  • 1 balíček vášho obľúbeného želé
Príprava

Šľahajte žĺtky, cukor a vanilkový cukor tak dlho, kým nebude hmota nadýchaná a krémová.

Zahrejte plnotučnú smotanu so želatínou, ale nevarte! Potom pridajte hmotu vyšľahanú zo žĺtkov a ďalej zahrievajte za neustáleho miešania, kým zmes nezačne hustnúť. Dajte dole zo sporáka a nechajte vychladnúť. Hneď ako je zmes o niečo chladnejšia, dajte ju do chladničky trochu stuhnúť.

Pripravte si želé zo 400 ml vody. Na dno tortovej formy vyskladajte pozdĺžne piškóty, na piškótový korpus nalejte šľahačkovú náplň a dajte do chladničky úplne stuhnúť. Na vrch torty dajte tuhnúce želé.